Over ons

In onze kennel vindt u verschillende honden van het ras The American Staffordshire Terriër. Middels onze kennel willen we bijdragen aan de fok van gezonde honden met een goed karakter. Onze Am. Staff's zijn fijne en gevoelige honden die met een goede opvoeding een fijne huispartner worden. Verder willen we honden fokken die kunnen meedraaien in de Nationale en Internationale top van hondenshows.

fci logoZoals u begrijpt kunnen we niet teveel van ons geheime fok receptuur blootgeven. Wel kunnen we een tip van de sluier oplichten. Wij proberen door de kruising van gezonde, authentieke Am. Staff de authentieke Amerikaanse lijn terug te laten vloeien in onze lijn. Vanzelfsprekend fokken wij volgens het Vereniging Fokreglement (VFR) van de A.S.T.C.H. Nederland. Alle onze honden hebben de MAG-test behaald.

Geschiedenis

Onze passie voor de Am Staff is begonnen in 1997, via de American Staffordshire Terrier Club Holland (A.S.T.C.H.) zijn wij in contact gekomen met een goede fokker. Via hem hebben we onze eerste teef aangeschaft, Donja. Via de fokker zijn wij naar een clubmatch van de A.S.T.C.H. gegaan, daar viel Donja in de prijzen. Ook op hondententoonstellingen won ze vaak.
Na een jaar hebben we besloten er een tweede hond bij te nemen, een reu Diamond. Ook Diamond viel regelmatig in de prijzen.

Via deze twee honden is onze kennel uitgegroeid naar de kennel die we nu hebben. Neem hiervoor een kijkje bij de teven en reuen op de site. Nog steeds gaan we naar hondententoonstellingen waar onze honden zeer regelmatig in de prijzen vallen. Veel van onze honden zijn Nederlands Jeugd Kampioen en Nederlands Kampioen. Kijk voor foto’s ook op onze Facebookpagina, wanneer wij naar een hondententoonstelling zijn geweest houden we daar iedereen op de hoogte hoe het onze honden is vergaan. Is een hond klaar met showen dan proberen we voor deze hond een gouden mandje te vinden, u kunt deze honden vinden onder het kopje herplaatsing/gastgezin gezocht.

Gezonde, betrouwbare honden

Onze honden zijn getest voor Ataxia, elleboog en heupdysplasie en als ze 18 maanden oud zijn gaan ze naar de MAG test, de test voor Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag. De MAG-test is een gevalideerde test, dit betekent dat een hond die bijt tijdens de test dit naar alle waarschijnlijkheid ook zal doen tijdens een praktijksituatie. Uiteraard haalt een bijtende hond de test niet. 

Alleen honden die slagen voor de MAG-test kunnen gebruikt worden om te fokken en alleen pups geboren uit ouderhonden die beiden geslaagd zijn voor de MAG-test zullen in aanmerking komen voor een stamboom. De pups die uit ouders komen die de test hebben gehaald vertonen significant minder agressief en angstig gedrag. Wat natuurlijk heel belangrijk is omdat de hond als onderdeel van het gezin een sociaal wenselijk gedrag moet vertonen.
Op onze Facebookpagina zijn filmpjes en foto’s te vinden van onze honden die aan het rennen en spelen zijn met allerlei andere honden. Want ontspanning voor onze honden vinden wij natuurlijk minstens net zo belangrijk.

Ons doel is dan ook om mooie, gezonde honden met een fijn, betrouwbaar karakter te fokken volgens de regels van de Raad van Beheer en de A.S.T.C.H.

Wij hopen dat onze site uw interesse wekt en uw liefde voor dit ras aanwakkert. Met uw eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Met plezier beantwoorden wij uw vragen.